チーズころん by BAKE CHEESE TART

cheese colon by BAKE CHEESE TART

チーズスイーツ専門店「チーズころん by BAKE CHEESE TART」 のビジュアル・ディスプレイデザイン。
メインビジュアルと渋谷東急フードショー店におけるディスプレイデザインを担当しました。

ふわっとした軽い食感と、ころんとしたミニサイズのスイーツから着想を得た、
有機的な形状のトレーで構成しています。アルミ染色の職人とともに開発した繊細な色味が特徴です。
グラフィックデザインとの親和性を考慮しながら、ブランドのイメージを表現することに注力しました。

ディスプレイへの誘目性を高めるため、アクリルブロックを用いて高低差をつけたり、少し傾けたりすることで
浮遊感を表現しています。また、店舗のサインやスタッフのネームプレートも同様のデザインとし、
ブランドとして統一感のある印象を生み出しています。

2021年7月
所在地: 東京都渋谷区
クライアント:株式会社BAKE
クリエイティブディレクション:菊地慎平 (BAKE)
アートディレクション:加藤七実 (BAKE)
ディスプレイデザイン:小栗誠詞・渋谷明(イド)
製作:落合健一(落合製作所)
写真(01、08):shuntaro (bird and insect)
写真(02〜07):小栗誠詞(イド)
プロップスタイリング(01、08):細川瑠璃 (bird and insect)

Visual design and display design of the cheese sweets specialty store
"cheese colon by BAKE CHEESE TART". We designed the main visual
and the display design at the Shibuya Tokyu Food Show store.

It consists of an organically shaped tray inspired by mini-sized sweets.
It features a delicate color developed in collaboration with an aluminum
dyeing craftsman. We focused on expressing the image of the brand while
considering its affinity with graphic design.

In order to increase the attractiveness to the display, the acrylic block is used to
make a difference in height and tilt it a little to express a floating feeling. In addition,
the store signs and staff nameplates have the same design, creating a unified
impression as a brand.

DATE:Jul, 2021
PLACE :Shibuya-ku, Tokyo, Japan
CLIENT:BAKE INC.
CREATIVE DIRECTION:Shimpei Kikuchi (BAKE INC.)
ART DIRECTION:Nami Kato (BAKE INC.)
DISPLAY DESIGN:Seiji Oguri, Mei Shibuya (id inc.)
MANUFACTURE:Ken-ichi Ochiai (Ochiai seisakusho)
PHOTOGRAPHS(01,08):shuntaro (bird and insect ltd.)
PHOTOGRAPHS(02-07):Seiji Oguri (id inc.)
PROP STYLING(01,08):Ruri Hosokawa (bird and insect ltd.)