BAKE CHEESE TART CIAL横浜店

BAKE CHEESE TART CIAL YOKOHAMA STORE

焼きたてチーズタルト専門店「BAKE CHEESE TART」CIAL横浜店のインテリアデザイン。
工房一体型の店舗であることから、オーブンで焼きあがったチーズタルトがベルトコンベアに乗って、
お客さまの元まで流れてくる様子を表現しました。傾斜のついたカウンターによって、焼きたての
チーズタルトへの誘目性を高めました。

とても小さな店舗ですが、売り場と工房を隔てることのない構成によって、隣接する他店舗に
比べて大きな印象を与えています。厨房機器と素材を揃えることによって、工房一体型の
コンセプトをより鮮明に伝えています。また、作業什器を兼ねたパッケージディスプレイも、
パッケージがベルトコンベアで運ばれているような表現とし、空間全体に動きを与えました。
主役であるチーズタルトを引き立てると同時に、活況な店舗の雰囲気を補完することを目指しました。

2020年6月
所在地:神奈川県横浜市
クライアント:株式会社BAKE
ディレクション:五十嵐彩乃 (株式会社BAKE)
インテリアデザイン:小栗誠詞 (株式会社イド)
施工:山崎吉幸 (株式会社パルコスペースシステムズ)
厨房:根岸圭一 (株式会社アリア)
照明:小西晶子・辻本尊啓 (株式会社モデュレックス)
写真:shuntaro (bird and insect ltd.)

Interior design of "BAKE CHEESE TART" CIAL Yokohama store specializing in freshly
baked cheese tart. Since the shop is a factory integrated type, we expressed
how cheese tart baked in the oven flows onto the conveyor belt to the guests.
The sloping counter enhances the attractiveness of freshly baked cheese tart.

Although it is a very small store, it gives a big impression compared to other adjacent
stores due to the structure that does not separate the sales floor from the factory.
By arranging kitchen equipment and materials, we convey the concept of factory
integration more clearly. In addition, the package display is also expressed as if the
package were being carried on a conveyor belt. In that way, an uplifting feeling were
brought by the whole space. The cheese tart, which is the main character, is
complemented and the atmosphere of a lively store is created.

DATE:Jun, 2020
PLACE:Yokohama, Kanagawa, Japan
CLIENT:BAKE INC.
DIRECTION:Ayano Igarashi (BAKE INC.)
INTERIOR DESIGN:Seiji Oguri (id inc.)
CONSTRUCTION:Yoshiyuki Yamazaki (PARCO SPACE SYSTEMS Co., Ltd.)
KITCHEN:Keiichi Negishi (aria Co.Ltd.)
LIGHTING:Akiko Konishi, Takahiro Tsujimoto (ModuleX Inc.)
PHOTOGRAPHS:shuntaro (bird and insect ltd.)