BAKE CHEESE TART CIAL横浜店

BAKE CHEESE TART CIAL YOKOHAMA STORE

焼きたてチーズタルト専門店「BAKE CHEESE TART」CIAL横浜店のインテリアデザイン。
工房一体型の店舗であることから、オーブンで焼きあがったチーズタルトがベルトコンベアに乗って、
お客さまの元まで流れてくる様子を表現しました。傾斜のついたカウンターによって、
焼きたてのチーズタルトへの誘目性を高めました。

百貨店の地下食料品売り場という非常にコンパクトな立地だからこそ、売り場と工房を隔てることなく、
素材的にも厨房機器と揃えることによって、ブランドコンセプトを鮮明に伝えることを考えました。
また、作業什器を兼ねたパッケージディスプレイも、パッケージがベルトコンベアで運ばれていって
いるような表現とし、空間全体に動きを与えました。主役であるチーズタルトを引き立てると同時に、
活況な店舗の雰囲気を補完することを目指しました。

2020年6月
所在地:神奈川県横浜市
クライアント:株式会社BAKE
ディレクション:五十嵐彩乃 (BAKE)
インテリアデザイン:小栗誠詞 (イド)
施工:山崎吉幸 (パルコスペースシステムズ)
厨房:根岸圭一 (アリア)
照明:小西晶子・辻本尊啓 (モデュレックス)
写真:shuntaro (bird and insect ltd.)

Interior design of "BAKE CHEESE TART" CIAL Yokohama store specializing in freshly
baked cheese tart. Since the shop is a factory integrated type, we expressed
how cheese tart baked in the oven flows onto the conveyor belt to the guests.
The sloping counter enhances the attractiveness of freshly baked cheese tart.

It was a very compact location as an underground grocery store in a department store.
Therefore, we thought about clearly communicating the brand concept by not only
separating the accounting space from the factory but also aligning the materials with
the kitchen equipment. In addition, the package display is also expressed as if the package
were being carried on a conveyor belt. In that way, an uplifting feeling were brought
by the whole space. The cheese tart, which is the main character, is complemented and
the atmosphere of a lively store is created.

DATE:Jun, 2020
PLACE:Yokohama, Kanagawa, Japan
CLIENT:BAKE Inc.
DIRECTION:Ayano Igarashi (BAKE Inc.)
INTERIOR DESIGN:Seiji Oguri (id inc.)
CONSTRUCTION:Yoshiyuki Yamazaki (PARCO SPACE SYSTEMS Co., Ltd.)
KITCHEN:Keiichi Negishi (aria Co.Ltd.)
LIGHTING:Akiko Konishi, Takahiro Tsujimoto (ModuleX Inc.)
PHOTOGRAPHS:shuntaro (bird and insect ltd.)